Van Marwijk heeft nieuwe linksachter op het oog
Tomas Taecke
| 8 reacties
Van Marwijk heeft nieuwe linksachter op het oog
Foto: © SC

Wat betreft de moeilijk in te vullen linksachterpositie, heeft Bert Van Marwijk een nieuwe pion op het oog. Sporting-middenvelder Stijn Schaars moet de geblesseerde Eric Pieters vervangen.

Bondscoach Bert Van Marwijk heeft sinds het uitvallen van PSV'er Eric Pieters heel wat kopzorgen. Een meteen aan te duiden doublure is niet voor handen, waardoor de keuzeheer van Oranje aan het sleutelen moet.

Opties als Urby Emanuelsen en de jonge Buttner (Vitesse) werden eerder naar huis gestuurd. Ajacied Vurnon Anita en Retro Willems werden op die positie bekeken, maar leken de bondscoach ook niet te overtuigen. Nu is Sporting Lissabon-middenvelder Stijn Schaars in beeld om als linksachter te fungeren.

"Tegen Benfica heb ik op die positie gespeeld, net als in de C-jeugd van Vitesse", zegt de eeuwige invaller van Oranje. "Na overleg met de bondscoach zal ik mij op deze positie richten. Op het middenveld kom ik niet in aanmerking terwijl ik in Portugal heb bewezen ook daar mijn mannetje te kunnen staan", zegt Schaars in de Telegraaf.

Schaars zal vanavond normaal postvatten op zijn nieuwe positie wanneer Oranje om 20 uur Bulgarije partij geeft in Amsterdam. In de aanloop van die wedstrijd zal de bondscoach zijn definitieve selectie bekendmaken. Vier afvallers kunnen na vanavond gelijk op vakantie.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties