Interview Vanden Stock: "Het moment om andere visie binnen te halen"

Vanden Stock: "Het moment om andere visie binnen te halen"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock was blij zijn nieuwe trainer zo vlug te hebben binnengehaald. Vooral de aanvallende speelstijl die uit Nederland komt overgewaaid, zint hem wel. Anderlecht gaf Van den Brom direct een contract voor drie jaar.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Ik ben zeer blij zo vlug een nieuwe trainer te mogen presenteren", stak de preses van wal. "Hij heeft een contract voor drie jaar gekregen en dat is meestal niet de gewoonte bij Anderlecht. Het toont dat we vertrouwen hebben in zijn kwaliteiten. We mogen dan ook zeggen dat we ambitieus zijn."

Vanden Stock zag in zijn leven ook al heel wat Nederlanders de revue passeren bij Anderlecht. "En die hebben het hier niet slecht gedaan, toch? Misschien is het wel de moment om eens een andere visie binnen te halen. Hollanders staan toch voor aanvallend voetbal en dat is wat het publiek hier wil zien. Het is geen toeval dat er een toestroom is van Nederlanders voor volgend seizoen. We gaan het publiek ook wel vragen om geduld te hebben, want hij moet zijn draai nog vinden."

Terwijl Herman Van Holsbeeck nog sprak over vlotte onderhandelingen met Vitesse, was er bij de voorzitter al een ander geluid te horen. "Het was niet makkelijk en het duurde lang voor we er uit waren. Ook over Van den Brom kan ik zeggen: die mannen kunnen onderhandelen hé (lacht)."

Kern bij elkaar houden
Nog andere namen als de Fransman Claude Puel en de Duitser Ralf Rangnick werden naar voor geschoven. "Ik wil wel benadrukken dat Van den Brom onze eerste keuze was. Maar die mannen waren inderdaad ook in de running. Het zijn er twee die misschien wel te veel ervaring hebben. Dat is soms tegenstrijdig met wat de club wil."

Over de transfers kon hij nog niet veel kwijt. "Eerst iedereen zien te behouden. We weten ook dat we een probleem hebben als Roland Juhasz of Lucas Biglia vertrekken, maar dan zullen we een waardige vervanger vinden. Interesse van Bayern voor Suarez? Bayern is een serieuze club waar ik het bestuur goed van ken. En ik heb nog niets gehoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties