Interview Spelers willen verder met Wilmots

Robby Morren
Robby Morren
| 46 reacties
Spelers willen verder met Wilmots
Foto: © SC

De Rode Duivels zien een definitieve aanstelling van Marc Wilmots als bondscoach wel zitten. Dat bleek uit hun reacties na de wedstrijd tegen Engeland.

Robby Morren en Manuel Gonzalez in Londen

Toegegeven, de resultaten spreken met 1 op 6 niet in het voordeel van Wilmots. Toch heeft hij in de voorbije 2 weken goed werk geleverd. Zo was er een duidelijke vooruitgang te zien ten opzichte van de wedstrijd tegen Montenegro. Je moet het maar doen: de match in handen nemen tegen Engeland op Wembley. Bovendien niets dan positieve geluiden bij de spelers over Marc Wilmots.

"Als coach moet je het respect krijgen van je spelers en dat heeft hij ook. Iedereen kijkt toch wel naar hem op, hij heeft toch veel gedaan. Het is toch belangrijk met wie de groep verder wil", zo liet Dembele optekenen na de wedstrijd.

"We hebben de voorbije weken heel goed samengewerkt met Wilmots", vertelde Mignolet ons.

"Ik houd een goed gevoel over aan de samenwerking met Wilmots. Hij heeft de groep toch heel scherp gehouden", aldus Simons.

"Het is niet aan mij om die keuze te maken maar ik denk dat ik wel positief over hem kan praten. Ik heb veel respect voor hem als persoon ook. De hele groep heeft respect voor hem", aldus Vermaelen.

Wilmots zelf houdt zich voorlopig op de vlakte. "Ik heb 2 weken geleden gezegd dat we voor de continuïteit gaan, de staf heeft schitterend gewerkt. We zijn ook fel vooruitgegaan ten opzichte van Montenegro, op vlak van tactiek, positie, alles was aanwezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties