Reactie Szczesny: "Penalty en rood terecht!"

Szczesny: "Penalty en rood terecht!"
Foto: © SC

De Poolse doelman Szczesny had zich de start van het EK wellicht wel anders voorgesteld. Eerst schonk hij invaller Dimitros Salpingidis de gelijkmaker en even later beging hij een penaltyfout op Salpingidis waarna hij vroegtijdig de kleedkamers mocht opzoeken.

Bart Vandenbussche en Manuel Gonzalez vanuit Warschau

"Het is jammer. Ik heb lang uitgekeken naar dit tornooi en dan gebeurt zoiets. Ik probeerde nog mijn voet weg te trekken, maar was te laat. De rode kaart en penalty was terecht.", vertelt de doelman van Arsenal.

"Zo mis ik de belangrijke match tegen Rusland. Een grote teleurstelling voor mij, want ik had er graag gespeeld en hoopte belangrijk te kunnen zijn voor mijn ploeg. Veel kan ik er nu wel niet meer aan doen. Buiten m'n ploegmaats ten volle steunen en hopen op het beste."

Het geloof in de volgende ronde is er wel nog. "Natuurlijk, de uitslag van vandaag is teleurstellend, maar zo slecht is die nu ook weer niet. We hebben tenslotte niet verloren. Na de match was iedereen wel teleurgesteld, maar we hebben nog 2 matchen die we winnend kunnen afsluiten."

In de volgende match speelt Polen tegen Rusland. De confrontatie tegen zijn ploegmaat Arshavin zal de Poolse keeper dus ook moeten missen. Misschien kan hij wel tips geven aan z'n ploegmakkers? "Ik wil het beste voor m'n ploeg en als ik iemand van de ploeg kan helpen door tips te geven zal ik dat zeker doen. Al had ik graag toch zelf op het veld gestaan.", besluit Szczesny.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties