Interview Annys: "Eén doel: met STVV terug naar eerste"

Annys: "Eén doel: met STVV terug naar eerste"
Foto: © SC

Maxime Annys heeft voor volgend seizoen bij STVV getekend. De middenvelder die zijn contract bij OHL niet verlengd zag, hoopt tweede klasse slechts tot één seizoentje te beperken.

Maar waarom nu de keuze voor STVV, want wij hoorden dat er nog interesse was. "Sint-Truiden is een heel mooie club, met fantastische supporters en ze hebben dezelfde ambitie als mezelf: terug naar eerste klasse", aldus Annys die niet denkt dat men hem zal vergeten in tweede klasse. "Begraven? Dat denk ik niet. Het is aan mij om me weer te tonen. Ik ben nog nooit bang geweest van uitdagingen, en deze is zeker een mooie uitdaging...", vertelde hij aan onze redactie.

Annys had wel meer mogelijkheden, maar blijkbaar speelde STVV het kortst op de bal. "Er was duidelijke interesse van Beerschot en Charleroi, maar die zijn afgesprongen om verschillende redenen. Dan was er nog het buitenland, waar ik voorstellen kreeg vanuit Duitsland, Bulgarije en Turkije. Er waren ook nog andere Belgische tweedeklassers geïnteresseerd, maar STVV wou de meeste inspanningen doen en dat vond ik ook belangrijk."

"Goed gesprek met Brepoels"

Een extra reden is zijn gewijzigde gezinssituatie. "Ik ben net vader geworden en mijn dochter heeft ook meegespeeld. Ik kon ook nog gewacht hebben en elders getest hebben, maar ik heb voor zekerheid gekozen."

Het was uiteindelijk de duidelijke ambitie van STVV dat hem over de streep trok. "Voor volgend seizoen heb ik maar één doel en dat is met STVV in eerste klasse spelen! Ik heb zaterdag ook een gesprek gehad met Brepoels en dat was heel positief. Dat heeft me uiteindelijk over de streep getrokken maar ik was al bezig met STVV toen Vander Elst er nog trainer was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties