De Boer: "Ajax moet altijd kampioen worden"

Tomas Taecke
| 2 reacties
De Boer: "Ajax moet altijd kampioen worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank De Boer heeft de verzamelde pers dit seizoen voor het eerst toegesproken. Op de eerste officiële persconferentie van de regerende landskampioen sprak de Ajax-coach glasheldere taal.

Frank De Boer blikte vandaag voor het eerst vooruit op het nieuwe seizoen. Ajax kroonde zich voor de tweede keer op rij tot landskampioen en is niet van plan om dit jaar met minder genoegen te nemen.

"De doelstelling van Ajax is elk jaar opnieuw kampioen worden", was De Boer best wel duidelijk. "Het liefst winnen we natuurlijk de dubbel. Europees willen we in ieder geval overwinteren. Na een paar duels moet blijken of deze doelstellingen reëel zijn, maar op zich moet Ajax elk seizoen de titel pakken".

Aan die A-selectie, die zichzelf dit jaar dus als landskampioen zou moeten opvolgen, werden enkele jongeren toegevoegd. Davy Klaassen, vorig seizoen debuterend met een doelpunt tegen NEC, Joel Veltman, Stefano Denswil en doelman Van der Hart zijn de nieuwe gezichten.

Terwijl De Boer zich al heeft neergelegd bij een onafwendbaar vertrek van Jan Vertonghen, hoopt hij wel dat Vurnon Anita in Amsterdam blijft. De middenvelder, die zich in de laatste rechte lijn richting titel in de kijker speelde, geniet de belangstelling van onder andere Newcastle.

"Toch is de kans dat hij bij Ajax blijft heel groot", wist De Boer. "Hij doet het uitstekend hier en kan zich alleen maar verder ontwikkelen. Bovendien is Newcastle geen absolute topclub", ziet de Ajax-coach geen graten in die overgang.

Ajax haalde eerder onder andere Lasse Schöne naar de hoofdstad en hoopt verder ook nog Heerenveen-sensatie Narsingh in te lijven. "Wij denken dat we hem een goed voorstel gedaan hebben. Nu is het aan de speler in kwestie om dit al dan niet te accepteren".

Ajax hervatte dinsdag de veldtrainingen en deed dat voorlopig nog mét Jan Vertonghen. De overgang naar Tottenham is voorlopig uitgesteld maar lijkt allesbehalve afgeketst. De andere Ajax-Belgen, Toby Alderweireld en Mats Rits, blijven gewoon op post.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties