Interview Junker: "Ik wil 12 goals maken"

Robby Morren
Robby Morren
| 34 reacties
Junker: "Ik wil 12 goals maken"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Mads Junker, één van de Deense aanwinsten van KV Mechelen, wil dit seizoen graag 12 tot 15 doelpunten scoren. Dat vertelt de aanvaller in een gesprek met onze redactie.

Hoe belangrijk was jullie overwinning tegen Club Brugge?
"Die uitslag was niet zo heel belangrijk maar het was natuurlijk wel een opsteker. Ons spel was verzorgd en we behielden een goede organisatie. Natuurlijk is het een fijn gevoel om te winnen."

Hoe loopt de voorbereiding voor jou?
"Ik moet nog wat in het juiste ritme komen maar het loopt wel. Bij Roda voetbalden we met 2 spitsen en nu in een systeem met 1 spits is het voor mij nog wat aanpassen."

Is het een voordeel dat je de coach al kende?
"De trainer weet wat hij met mij krijgt en ik weet ook hoe hij in elkaar zit. De coach is tevreden over mijn voetbal en over mijn menselijke kwaliteiten. Dat Harm hier coach is, heeft natuurlijk wel wat meegespeeld in mijn keuze voor KV Mechelen."

Welk verschil merk je tussen het voetbal in België en Nederland?
"In België is het voetbal meer fysiek dan in Nederland, dat heb ik al gemerkt. Wat ook opvalt is dat hier altijd een goede mentaliteit heerst en dat iedereen hard werkt."

Wat is je ambitie dit seizoen?
"Ik heb in Nederland altijd gezegd dat mijn seizoen goed was als ik 15 doelpunten scoorde maar hier in België wordt minder gescoord. Daarom zou ik zeggen dat 12 goals ook goed is maar ik wil vooral voor de ploeg spelen. Als ik 12 à 15 keer kan scoren, zou mijn seizoen wel geslaagd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties