Lepoint: "Geen toekomst meer bij Gent"

Yoets Verhaert
| 32 reacties
Lepoint: "Geen toekomst meer bij Gent"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Anderhalf jaar na zijn zwaar auto-ongeval timmert Christophe Lepoint nog steeds aan de weg terug. AA Gent wil de speler uitlenen maar daar heeft Lepoint geen zin in. Enkele jaren geleden was hij nog een Rode Duivel.

Op de weg van de discotheek naar de training in januari 2011 reden Christoph Lepoint en zijn ploegmaat Bruzzese in op een vrachtwagen. Voor Lepoint volgde een lange revalidatie. Pas op het einde van vorig seizoen verscheen hij op het wedstrijdblad bij de beloften.

Lepoint zegt als volgt: "Ik heb tijdens mijn vakantie keihard gewerkt en nam geen dag rust".  Hij wou fit zijn voor de start van de trainingen maar kwam slechts één keer in actie in de voorbereiding. Hij mocht opdraven als centrale verdediger wat niet zijn natuurlijke positie is. Na een gesprek met Trond Sollied was duidelijk dat hij Gent mocht verlaten voor een uitleenbeurt. De coach tipte hem zelfs om af te dalen naar de tweede afdeling om zeker te zijn van een basisstek.

De coach bevestigde alvast bovenstaande woorden. Sollied zegt dat de middenvelder nog lang niet klaar is voor de A-kern en een uitleenbeurt de beste optie is. De Belg kan op die manier veel wedstrijdritme opdoen.

De speler in kwestie is echter boos. Een jaar lang werkte hij keihard om terug te keren. "Als je dan te horen krijgt dat je uitgeleend kan worden, is het een mokerslag in je gezicht," aldus Lepoint. Hij kijkt zelf ook uit naar een nieuwe club maar niet voor een uitleenbeurt, enkel voor een definitieve transfer. De middenvelder heeft nog een contract voor twee seizoenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties