Anderlecht snakt na zes jaar nog eens naar CL-voetbal

Anderlecht snakt na zes jaar nog eens naar CL-voetbal
Foto: © SC

Anderlecht moet dringend aan de bak om nog eens Champions League te halen. Het is immers reeds zes seizoenen geleden dat de Brusselaars zich nog eens konden plaatsen voor de grootste Europese competitie. Morgen wordt een eerste resultaat verwacht tegen het Litouwse Ekranas.

De laatste jaren zijn de voorrondes van de Champions League absoluut geen succes geweest voor de recordkampioen. Het liep een eerste keer mis in het seizoen 2007/2008 toen Fenerbahçe in twee wedstrijden te sterk (twee keer verlies 1-0 en 0-2) was. Dat kon in Brussel nog door de vingers gezien worden, want de Turken hebben toch een ijzersterke reputatie.

Wat daarna volgde was allemaal veel minder, want het seizoen er op was het bescheiden Wit-Russische BATE Borisov te sterk (1-2 en 2-2). Het luidde dat seizoen een eerste crisis in. In het seizoen 2009/2010 kwam het Franse Olympique Lyon dat paars-wit gewoon van de mat veegde met 5-1 en 1-3 scores. 

Partizan Belgrado zal dan waarschijnlijk weer in het geheugen gegrift blijven als de match waarin Anderlecht in eigen huis (na een 2-2 ginder) nog alles in handen had, maar de winnende treffer van Lukaku (onterecht) afgekeurd werd. De penaltyreeks na de verlengingen werd een catastrofe voor de Brusselaars: Biglia, Suarez en Boussoufa trapten hun elfmeter allemaal huizenhoog over.

En vorig seizoen was Anderlecht zelfs niet geplaatst voor de voorrondes nadat ze pas derde geëindigd waren in de competitie. Om maar te zeggen dat er in de bestuurskamers een nieuwe CL-avontuur verwacht wordt. De druk ligt direct bij John van den Brom en zijn spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties