Feyenoord behaalt goede uitgangspositie

Dennis Moonen
| 6 reacties

In de derde voorronde van de Champions League zijn er gisteren al een paar wedstrijden gespeeld. Feyenoord stond voor de lastige verplaatsing naar Dinamo Kiev. Het verloor met 2-1, een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

Dinamo Kiev stak zijn ambities voor het seizoen niet onder stoelen of banken. Het kocht voor 20 miljoen euro aan spelers in. Feyenoord verdiende de laatste jaren evenveel aan transferinkomsten na de verkoop van een aantal bepalende spelers. Toch hielden de Rotterdammers in het tussenseizoen de vinger op de knip met slechts 300.000 euro aan transferuitgaven.

Op het veld was dit verschil niet te merken. Feyenoord hield een uur lang gelijke tred met de vicekampioen van Oekraïne en kwam vlak na rust zelfs op voorsprong via Ruben Schaken. Even later scoorde Lex Immers een domme owngoal nadat doelman Mulder de bal tegen diens rug bokste (1-1). De druk van de thuisploeg verhoogde en in minuut 69 scoorde Ideya Brown uiteindelijk het winnende doelpunt.

Nadien dwong Dinamo nog een aantal goeie kansen af maar het bleef bij 2-1 waardoor Feyenoord nog uitzicht bewaard op de volgende ronde in de Champions League.