Interview Mertens: "Nederlanders blijven arrogant"

Tomas Taecke
| 33 reacties
Mertens: "Nederlanders blijven arrogant"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens ziet woensdagavond vijf ploeggenoten bij PSV uit de Oranje-bus stappen. "Advocaat zei dat ik fit moest terugkeren", vertelde de Leuvenaar na de maandagtraining.

Tomas Taecke in Neerpede

PSV'er Dries Mertens is één van de Rode Duivels voor wie de 125ste Derby der bijzonder speciaal is. De vleugelspits kijkt woensdagavond heel wat ploegmakkers uit Eindhoven in de ogen en is dan ook vastberaden om een goeie prestatie af te leveren.

"Ik kan nog niet zeggen of ik aan de aftrap kom maar ik wil in ieder geval spelen", wist Dries Mertens maandagavond in Neerpede. "De enige raad die Advocaat mij voor mijn vertrek meegaf, is dat ik fit naar Eindhoven moest terugkeren".

"In de kleedkamer hebben we het vaak over deze wedstrijd gehad. Hoewel er flink wat gedold werd, zijn de Nederlanders deze keer minder gerust in de goede afloop. Toch blijven ze arrogant en denken ze dat ze gaan winnen (lacht)".

"We hebben een nieuwe bondscoach en iedereen wil zich graag tonen. Niet alleen aan de trainer maar ook aan de fans. Maar dat geldt ook voor de Nederlanders, die hun eerste partij onder Van Gaal spelen".

PSV leed op de openingsspeeldag in de Eredivisie een ontluisterende nederlaag op het veld van RKC. Mertens werd in de 70ste minuut gewisseld, maar dat had volgens de Leuvenaar weinig of niets met zijn prestatie te maken.

"De coach wilde met twee spitsen spelen, dus werd ik naar de kant gehaald. We namen geen al te beste start in Waalwijk, maar het seizoen duurt nog heel lang", aldus Mertens.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties