Interview "Ik sta bekend als puntenpakker"

Tomas Taecke
| 9 reacties
"Ik sta bekend als puntenpakker"
Foto: © SC

Vladan Kujovic is de nieuwe nummer één van Club Brugge, althans op dit moment. De Servische doelwachter weet wat hem te doen staat om zijn maatje en concurrent Bojan Jorgacevic nog een tijdje op de bank te houden.

Tomas Taecke in Brugge

"Nu ben ik inderdaad de nummer één", lacht de immer goedgemutste Vladan Kujovic kort na de middag in het logegebouw van het Jan Breydelstadion. "Zolang ik in doel sta ben ik tevreden en gelukkig, maar in het leven is alles relatief. Ik doe mijn job, voor mezelf en voor het team. Of ik dit verwacht had? Ik heb in ieder geval een sterke voorbereiding achter de rug. Ik kwam bij Club Brugge binnen als tweede doelman terwijl ik over de kwaliteiten beschik om onder de lat te staan. De wedstrijden die ik vorig en dit seizoen gespeeld, hebben dat bewezen".

Terwijl iedereen verwachtte dat Bojan Jorgacevic bij de competitiestart onder de lat ging staan, krijgt Kujovic nu al weken de voorrang op zijn landgenoot. Ondanks de concurrentiestrijd gaat de 33-jarige keeper ook dit jaar heel nuchter om met de keuze die Leekens wekelijks moet maken.

"Bojan heeft een sterk karakter, we kennen elkaar al heel lang. Als je verwacht aan het seizoen te beginnen, is het nooit leuk om op de bank plaats te nemen. De keuze van de coach was niet enkel sportief, want Bojan was ook geblesseerd. Toen gaf hij zelf aan dat hij nog niet voldoende fit was om te spelen. Ik heb mijn kans gekregen en heb het goed gedaan. Ik probeer fysiek en mentaal honderd procent te zijn, dat is ook zo wanneer ik tweede doelman ben".

Kujovic speelde enkele vlekkeloze partijen waarbij Club Brugge ook telkens de drie punten pakte (W-B, Charleroi). Vervolgens werd blauw-zwart door Kopenhagen uitgeschakeld (2-3) en bleef het Achter de Kazerne op een puntendeling steken (3-3).

"Zonder tegendoelpunten kreeg ik het vertrouwen, maar als je dan zes goals in één week slikt - waar ik overigens weinig aan kon doen - beginnen mensen al te twijfelen. Ik probeer mezelf niet al te veel druk op te leggen, anders ga je in de fout. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen en wil de lat nu nog iets hoger leggen. Terwijl ik de voorbije weken trachtte secuur te zijn en zekerheid uit te stralen, wil ik nu ook punten gaan pakken. Bij al mijn vorige clubs stond ik erom bekend dat ik een puntenpakker ben".

"Vorige week kregen we heel wat ongelukkige doelpunten tegen. We gaven er enkelen wel kinderachtig weg, maar we moeten geen enkele verdediger of doelman de schuld geven. Wel moeten we scherper en compacter verdedigen en er als ploeg staan. Als we in groep de drie punten pakken, worden individuele foutjes ook sneller vergeven".

In de wandelgangen wordt wel eens gefluisterd dat een honderd procent fitte Bojan Jorgacevic de komende weken opnieuw zijn kans zou krijgen. Kujovic wil niet te ver vooruit denken en vooral genieten van zijn huidige status bij blauw-zwart.

"Het kan zijn dat Bojan vroeg of laat zijn kans krijgt, maar ik denk daar niet te veel aan. Dag na dag probeer ik te genieten op het veld. Pas enkele uren voor de eerste competitiematch wist ik dat ik zou spelen. Ik probeer gewoon met dezelfde mentale voorbereiding naar een match toe te leven. Als je dan op de bank moet plaatsnemen, moet je professioneel zijn en respect tonen".  

Kujovic kijkt uit naar de volgende partijen tegen Beerschot in competitieverband en tegen het Hongaarse Debrecen in de laatste voorronde van de Europa League.

"Dat wordt ook een zware en belangrijke wedstrijd. We moeten realistisch zijn. Het niveau dat we nu halen, volstaat niet om in de Champions League mee te draaien. De Europa League is wel meer ons ding. En dat geldt voor alle clubs in België. Als je ziet wat Racing Genk vorig jaar is overkomen… In België loopt heel wat talent, maar al de topspelers lopen weg na twee seizoenen. Dat is de realiteit, we moeten gelukkig zijn met deelname aan de Europa League op dit moment", aldus Vladan Kujovic.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties