Anderlecht lijdt nipte nederlaag in Cyprus

Tomas Taecke
| 309 reacties
Anderlecht lijdt nipte nederlaag in Cyprus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is er in Cyprus niet in geslaagd een gunstige uitgangspositie te verwerven. Tegen een degelijk AEL Limassol ging een slap Sporting nipt onderuit (2-1). Mbokani zorgde met een klasseflits voor het niet onbelangrijke uitdoelpunt.

Van Den Brom koos ervoor om De Sutter aan de kant te laten en Kljestan centraal op het middenveld te posteren. Verder verraste de Nederlandse coach van Sporting niet. Ongeveer 13000 toeschouwers, waaronder een vijftigtal Anderlecht-fans, zagen AEL het gretigst van start gaan. Paars-wit kende een lastig wedstrijdbegin maar was op het kwartier wel als eerste gevaarlijk. Na knap voorbereidend werk van Mbokani en Jovanovic knalde Gillet van dichtbij op de bezoekende doelman.

Aan de overzijde onderscheidde Proto zich één minuut later bij een stevige tegenprik van de Cyprioten. AEL groeide in de wedstrijd, Anderlecht kreeg het best lastig. Op hoekschop was het tien minuten voor de pauze dan ook raak. Een scherp aangesneden inzet van Bebe werd door Junior van dichtbij binnengekopt (1-0). Na een slap openingshalfuur stond Sporting nog voor de kampwissel in het krijt. Paars-wit kon voor de pauze niet meer terugslaan. Op een schot van Gillet na was Anderlecht ongevaarlijk en stond het halverwege 1-0 achter.

Mbokani etaleert zijn klasse

Anderlecht ging goed van start in het tweede bedrijf en kreeg ook kansen via Jovanovic en Wasilewski, maar telkens stond doelman Degra in de weg. Lang duurde het niet vooraleer AEL het heft opnieuw in handen nam. Zonder echt kansen te creëren hadden de Cyprioten op het uur de partij opnieuw onder controle. En toch slaagde Anderlecht erin de gelijkmaker af te dwingen. Mbokani kreeg enkele meters ruimde en toonde zijn grote klasse. Op aanspelen van Kanu speelde 'Dieu' zich mooi vrij alvorens de bal genadeloos in de benedenhoek te trappen (1-1). Zonder echt lekker in de wedstrijd te zitten stelde de Congolees bij zijn eerste degelijke baltoets orde op zaken. Halverwege de tweede helft kon Jovanovic zelfs voor de voorsprong zorgen. Opnieuw Mbokani zorgde voor de heerlijke pass, 'Jova' aarzelde te lang om zijn team de gedroomde uitgangspositie te bezorgen.

Aan de overzijde kantelde de partij opnieuw. De bal bleef even hangen voor de paars-witte doelmond, tot Rui Miguel vanop afstand de 2-1 binnenknalde. Een nieuwe dreun van Anderlecht, dat even later ook Jovanovic zag uitgesloten worden. De Serviër werd door VDB naar de kant gehaald en was daar allesbehalve gelukkig over. De vleugelspits trapte een flesje het veld in en keek vervolgens tegen een tweede gele karton aan. Hoewel er fel strijd werd geleverd, was het slotkwartier een maat voor niets. Eén keer ging Proto nog goed plat op een poging van VouhoSporting heeft een uitdoelpunt beet, maar incasseerde wel twee pijnlijke tegengoals. Volgende week moet paars-wit de kwalificatie in eigen huis veiligstellen.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties