Boussoufa en Hiddink nipt langs Martens

Fabian Morren
| 16 reacties

FC Anzhi heeft een eerste stap gezet richting poulefase van de play-offs. De Russische formatie van Guus Hiddink versloeg in de heenwedstrijd het Nederlandse AZ Alkmaar met het kleinste verschil (1-0).

Anzhi was allesbehalve indrukwekkend tegen AZ. De thuisploeg nam een afwachtende houding aan en liet AZ het spel maken. Zelf wachtte het op de ruimte die in de Alkmaarse defensie zou ontstaan. Veel kansen leverde dat voor de rust aan geen van beide kanten op.

Na rust klom Anzhi op voorsprong. Mbark Boussoufa zorgde voor de assist en Lucina Traoré werkte af. Nadien miste Maarten Martens een goeie kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Een kwartier voor tijd ontsnapte Anzhi aan een penalty na hands van Joao Carlos, dat niet werd gezien. Uit de daaropvolgende corner kopte Elm op de lat.