Eredivisieclubs maken zwakke Europese beurt

Tomas Taecke
| 13 reacties
Eredivisieclubs maken zwakke Europese beurt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse teams hebben donderdagavond opvallend matig gepresteerd. Enkel PSV mag zich zo goed als zeker opmaken voor de poules van de Europa League.

Heerenveen, Feyenoord, Twente, AZ en PSV kwamen donderdagavond Europees in actie. Enkel PSV kon zijn partij winnend afsluiten en lijkt met anderhalf been in de poules van de EL te staan. De overige Hollandse teams moeten volgende week zwaar aan de bak willen ze dit seizoen Europees in actie komen.

Feyenoord keek al vroeg tegen een 0-2-achterstand aan tegen het Tsjechische Sparta Praag. In de blessuretijd konden de Rotterdammers alsnog een punt uit de brand slepen.

AZ trok naar het Russische Anzhi, waar het een nipte nederlaag leed (1-0). Eerder schakelde Anzhi ook Vitesse uit en nu lijkt het goed op weg om ook AZ Europees uit te tellen.

Ondanks een doelpunt van onze landgenoot Nacer Chadli, ging ook Twente enigszins verrassend onderuit. De Tukkers kwamen in Bursaspor op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven (3-1).

En ook Heerenveen heeft maar weinig uitzicht op de groepsfase. Het team van Marco Van Basten schakelde eerder het Roemeense Rapid Boekarest uit, maar lijkt nu toch te zijn uitgebekerd. In en tegen Molde verloren de Friezen met 2-0.

Enkel PSV kon zijn heenwedstrijd winnend afsluiten. De Eindhovenaren wonnen tegen het bescheiden Golubovci met 0-5 en zijn dus zo goed als geplaatst voor de poulefase.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties