El Ghanassy aan het feest in League Cup

Tijs Ruysschaert
| 11 reacties

West Bromwich Albion heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Het won met 2-4 bij Yeovil Town, El Ghanassy scoorde de 2-3.

West Brom-manager Steve Clarke wisselde zijn team dat afgelopen weekend 1-1 speelde op bezoek bij Tottenham op liefst tien plaatsen. Yassine El Ghanassy verscheen aan de aftrap, van Romelu Lukaku - momenteel uit met een blessure (meer) - geen spoor.

Thuisploeg Yeovil Town begon het best aan de partij en kwam na een kwartier op voorsprong via Reuben Reid. West Brom knokte zich terug in de wedstrijd en klom nog voor rust op voorsprong. Chris Brunt bracht de bordjes eerst in evenwicht, en in de blessuretijd van de eerste helft zorgde Shane Long voor de 1-2.

Yeovil Town, dat na drie speeldagen aan de leiding staat in de Football League One, kwam evenwel sterk uit de kleedkamer en maakte snel gelijk. Brunt - opnieuw hij - kopte de 2-2 tegen de netten.

Met een gelukje

Daarna was het de beurt aan onze landgenoot Yassine El Ghanassy. Eerst zag hij nog een poging gered door thuisdoelman Marek Stech. Maar wat later was het toch raak. Het schot van de gewezen AA Gent-speler week af op ploegmaat Craig Dawson en liet de ongelukkige Stech kansloos. 2-3 voor de bezoekers na 73'.

Met zijn tweede treffer van de avond bezegelde Long in de slotfase het lot van de thuisploeg.