Interview Dom na debuut bij Antwerp: "Een droom sinds ik elf was"

Dom na debuut bij Antwerp: "Een droom sinds ik elf was"
Foto: © SC

Joren Dom maakte zondag zijn debuut bij Antwerp. De middenvelder werd na zijn revalidatie onmiddellijk in de basis gedropt tegen Heist en deed het zeker niet slecht. Hij kijkt inmiddels al uit naar zijn eerste thuismatch voor de club waar hij als kind al fan van was.

Door Dirk Pieters

Je maakte tegen Heist je debuut voor Antwerp. Was je zenuwachtig? Wanneer wist je dat je zou starten?
Het deed ontzettend deugd na een kleine twee maanden opnieuw te mogen spelen. Het was natuurlijk verrassend dat ik zonder (weinig) wedstrijdritme meteen in de basis werd gedropt, maar dat maakte het net eens zo mooi. Ik wist het zaterdag na de training dat ik ging starten. Ik was niet echt zenuwachtig. Ik heb altijd wel wat gezonde spanning voor de wedstrijd en nu zondag iets meer dan normaal. Toch gaat dat snel over eens de wedstrijd bezig is.

Heb je nog last van je blessure of is de volledig verleden tijd?
Ik moet nog even kijken hoe het de volgende dagen evolueert, maar voorlopig ben ik alleen maar wat stijf waar de scheur was.

Meteen een overwinning bij je debuut. Was het een verdiende zege op het veld van Heist?
Ik denk wel dat we mogen spreken van een verdiende overwinning. We hebben heel de wedstrijd het meeste balbezit en veldoverwicht gehad en dat ook in kansen kunnen omzetten. Natuurlijk is Heist een ploeg die het moet hebben van hun stilstaande fases en daar zijn ze dan vaak ook gevaarlijk op geweest. Toch was onze zege meer dan terecht.

Toch was het nog even bibberen in de slotfase. Was je bang dat het nog zou mislopen?
We maakten het onszelf een paar keer moeilijk, maar gelukkig konden we weer rekenen op een sterke Bjorn Sengier. Als je vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer ziet binnengaan dan weet je dat het nog bibberen gaat worden. We hadden de wedstrijd al vroeger kunnen beslissen, maar uiteindelijk viel het nog mee.

Zaterdag je eerste competitiewedstrijd op de Bosuil in het shirt van rood-wit.
Ik kijk er enorm naar uit. Toen ik als 11-jarige tussen de supporters stond, dan droom je ervan om ooit eens tussen de lijnen te staan. Dus ik weet min of meer wel wat ik ervan moet verwachten. Niet alleen als supporter, maar ook als tegenstander (Rupel Boom en Dender EH) stond ik er al. Om nu de kleuren van Antwerp te mogen verdedigen voor een behoorlijk vol huis is natuurlijk geweldig. Ik heb de afgelopen dagen nog heel de tijd met Antwerpliedjes in mijn hoofd gezeten. Hier doe je het voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties