"Benfica verkocht Witsel pas toen het zeker was dat Hulk vertrok"

Fabian Morren
| 16 reacties
"Benfica verkocht Witsel pas toen het zeker was dat Hulk vertrok"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zenit Sint-Petersburg trok begin deze week Hulk en Axel Witsel van respectievelijk Porto en Benfica aan. De strijd tussen beide Portugese clubs woedt erg hevig, ook op de transfermarkt.

Niet negentig, maar tachtig miljoen euro betaalde Zenit voor beide spelers. Dat zegt althans Maxim Mitrofanov, de algemeen directeur van de Russische topclub.

"Deze prijs weerspiegelt de markt. In Portugal is er bijvoorbeeld nu een strijd bezig of FC Porto of Benfica meer winst heeft gemaakt met de verkoop", zegt Mitrofanov.

"Benfica ging pas akkoord met de verkoop van Witsel toen men zeker wist dat Hulk ook verkocht was", vervolgt de bestuurder van Zenit. "De hoogte van hun salarissen ligt niet boven dat van andere spelers. Het is niet meer en het is niet minder."

Extra centen
Porto en Benfica kunnen nog wel meer verdienen in de toekomst. "FC Porto ontvangt tien procent bij een verkoop van Hulk voor minimaal zeventig miljoen euro en dat geldt ook voor Benfica indien Witsel wordt verkocht, maar dan vanaf zestig miljoen euro", verduidelijkt Mitrofanov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties