Ramsey: "Winnen voor Speed"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Ramsey: "Winnen voor Speed"
Foto: © SC

De kwalificatiecampagne van Wales is deels overschaduwd door het overlijden van de vorige coach en Welsh monument Gary Speed. Aaron Ramsey weet dat het Welshe team gesterkt is door zijn dood en wil er alles aan doen om hem te eren met een zege tegen onze Rode Duivels.

Gary Speed werd vorig jaar in november dood teruggevonden in zijn huis. De Welshe spelersgroep is vastberaden om het werk dat de Britse legende heeft ingezet, door te trekken in de kwalificatiecampagne.

"We willen winnen voor Gary en hetgeen hij op gang heeft getrokken", vertelt Aaron Ramsey, ploegmakker van Thomas Vermaelen bij Arsenal, tegenover BBC Sports. "We willen dit doen voor alle fans en personen in Wales".

"Hopelijk kunnen we voor hem iets moois neerzetten. Hij heeft ons op een bepaalde manier doen voetballen. Onder hem behaalden we goede resultaten en speelden we knap voetbal. De sfeer was bovendien optimaal".

Speed wou zich samen met Wales voor het eerst in 54 jaar kwalificeren voor een WK. Vooraleer hij werd opgevolgd door Chris Coleman wonnen de Welshmen met 4-1 van Noorwegen. De 21-jarige middenvelder Aaron Ramsey werd als jongste speler ooit als kapitein aangeduid onder Wales. De Arsenal-middenvelder hield er een uitstekende band op na met de overleden coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties