Interview Martens: "Site Tubeke leven inblazen"

Martens: "Site Tubeke leven inblazen"
Foto: © SC

De KBVB wil leven blazen in het oefencomplex in Tubeke en daarvoor organiseerden ze een kleine supportersdag op de site. Een voorbode voor wat nog moet komen, want de voetbalbond wil van Tubeke zijn zenuwcentrum van de nationale ploegen maken.

Johan Walckiers in Tubeke

Steven Martens, CEO van de voetbalbond, toonde zich alvast tevreden. "Het is een testevent", aldus Martens. "We willen deze site volledig ontwikkelen en hem bekend maken bij het supporterspubliek. We willen de boel doen leven. We hebben hier toch heel wat in geïnvesteerd: hier staat een hotel, we gaan een medisch kabinet aanbouwen, hebben drie normale terreinen, twee synthetische terreinen buiten en één overdekt binnen."

"Het is de bedoeling dat alle nationale ploegen hier komen trainen. Tegen juni 2014 moet het volledig afgewerkt zijn. De site zoals je die nu ziet, zal je dan niet meer herkennen, dat verzeker ik je. Na België-Servië, de laatste WK-kwalificatiematch, organiseren we ook een echte fandag, net voor de Rode Duivels op vakantie vertrekken. Zij zullen hier dan ook zijn. Ik denk dat we hier dan makkelijk 8000 supporters of meer binnenkrijgen."

Waarom de site in Tubeke? "Het was een ongelooflijke oppurtiniteit om hier onze thuis van te maken, want die moet je wel hebben. Het complex is van een failliet gegane projectontwikkelaar. Iedereen heeft een thuisbasis nodig en dit is de onze. Het is fantastisch voor onze jeugd ook. Ze kunnen hier alle reeksen doorlopen en zien topscheidsrechters en de eerste ploeg hier trainen. Ze hebben een doel om naartoe te werken", besloot Martens

Pierre-Yves Hendrickx, die de organisatie op zich nam, vond de eerste editie ook een succes. "2000 man, daar mag je toch tevreden mee zijn. We hebben niet veel tijd gehad om dit te organiseren en we zien het echt als een test. Samen met de supportersclubs hebben we dit kunnen organiseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties