Servië snel klaar met Wales

Tomas Taecke
| 7 reacties

Na de puntendeling in Schotland heeft outsider Servië voor eigen volk Wales van de mat geveegd (6-1). Ondertussen kwam Schotland op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen een stug Macedonië.

Servië - Wales 6-1

Na de puntendeling in Schotland heeft outsider Servië voor eigen volk Wales van de mat geveegd. Ondertussen won Schotland op eigen veld van een stug Macedonië.

In de groep van onze Rode Duivels kende Servië op eigen veld weinig problemen met Wales. In Belgrado stond de thuisploeg halverwege de eerste helft al 2-0 voor na goals van Kolarov en Tosic.

Bale kon namens Wales tegenscoren, maar nog voor de rust maakte Djuricic er 3-1 van. Na de pauze dreven Tadic en Ivanovic de score op, waardoor Servië zich dinsdagavond eenvoudig kon ontdoen van Wales. In deslotminuut plaatste Ajacied Sulejmani het orgelpunt (6-1). De Serviërs tellen na het gelijkspel in Schotland vier punten, Wales blijft puntloos achter.

Schotland - Macedonië 1-1

Nog in onze poule had Schotland het allesbehalve onder de markt met Macedonië. De Oost-Europeanen kwamen na elf minuten op voorsprong dankzij Noveski. Kort voor de rust maakte Miller gelijk.

De Schotten bleven vrijdag tegen Servië op een gelijkspel steken en konden zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Toch slaagden de Britten er niet meer in na de pauze het laken naar zich toe te trekken, waardoor Schotland met twee punten uit zes wedstrijden achterblijft. Macedonië kan zich optrekken aan een verdienstelijke prestatie in Kroatië en een eerste mooi punt over het Kanaal (1-1).