Interview Been tevreden: "Het niveau op traning gaat enorm omhoog"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Been tevreden: "Het niveau op traning gaat enorm omhoog"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Mario Been verscheen vrijdagmiddag goedgeluimd op de persbabbel. De coach van Racing Genk wordt - eindelijk- geconfronteerd met positieve selectieproblemen. Been zegt dat hij het niveau op training enorm omhoog ziet gaan.

Robby Morren in Genk

Been is tevreden met de nieuwe aanwinsten De Ceulaer, Hamalainen en Plet en wordt nu geconfronteerd met positieve selectieproblemen. "Ik ben enorm tevreden over de manier waarop de club zich heeft gemanifesteerd op de transfermarkt. Ik denk dat we een redelijk standvastige groep hebben. Ik merk op training dat het niveau enorm omhoog gaat, de plaatsen worden duur waardoor de concurrentiestrijd heftiger wordt en dat zie je op de training. Dat is een goede zaak want zo houd je mekaar scherp."

Uitleg aan spelers
De plaatsen zijn heel duur bij Genk waar Simaeys, Tshimanga en Barda opnieuw beschikbaar zijn. Barda trainde de ganse week mee maar valt naast de kern. Zo moest Been ook Kennedy, Limbome, Croux, Trossard, Peeters en Schrijvers teleurstellen.

"Ik heb aan de spelers uitgelegd dat we moeten kijken wie we nodig hebben in functie van de wedstrijd. Deze week is het de ene groep en volgende week is het misschien een andere groep. In de periode van nu tot 25 december hebben we, indien alles loopt zoals het zou moeten met de beker erbij, in totaal 25 wedstrijden. We zullen dus iedereen nodig hebben."

Goede sfeer
Niet enkel het niveau gaat omhoog, de Nederlandse oefenmeester stelt ook vast dat de sfeer heel goed zit. "Er is een enorm goede sfeer. We moeten er nu voor zorgen dat die sfeer goed blijft en dat doe je maar op één manier en dat is door je wedstrijden te winnen of daar toch alles voor in het werk te stellen." 

Winst tegen W-B is een must
Zaterdag ontvangt Genk Waasland-Beveren. Been onderschat de wedstrijd niet maar benadrukt wel dat Genk die partij altijd moet winnen. "Waasland-Beveren laat wekelijks zien dat ze aan de beterhand zijn en ik praat nooit over onderschatting maar wij zijn het aan onze stand verplicht om te winnen. Wil je iets te vertellen hebben in België, dan moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen maar er zal geen sprake zijn van onderschatting." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties