Interview Deschacht: "Niet hier om toerist uit te hangen"

Deschacht: "Niet hier om toerist uit te hangen"
Foto: © SC

Olivier Deschacht is één van de drie jongens die al een Champions League- verleden bij Anderlecht heeft. De linksachter wil dat zijn ploegmaats er van doordrongen zijn dat ze zich nu moeten bewijzen.

Johan Walckiers in Milaan

Deschacht was heel duidelijk: "We zijn hier niet om de toerist uit te hangen of dat liedje voor de match te horen", wees hij iedereen op zijn plichten. "Er zijn jongens die hoger willen gaan voetballen en dat ook uitgesproken hebben. Dan is het aan hen om zich nu te bewijzen."

Deschacht heeft er al een paar campagnes opzitten. "We hopen dat de kloof met vroeger verkleind is (de laatste keer was in het seizoen 2006-2007). Maar als je ziet dat ploegen als Milaan toch ook al spelers moeten beginnen verkopen, dan hoop je er toch op. Maar dat antwoord zal ik je morgen (vandaag, nvdr.) geven."

Deschacht zelf staat er weer na een jaar waarin hij voor het eerst in zijn carrière sukkelde met blessures. "Ik heb afgezien, maar ik kijk liever vooruit", zei de blonde Gentenaar. "Ik heb een jaar gesukkeld met de vorm ook. Ik bekijk het nu van match tot match."

"Liever dat ze met twee keer 5-0 hadden"

En hij weet ook wat er vanavond moet gebeuren om een goed resultaat te halen. "Efficiëntie is belangrijk. Dat hebben we ook in de competitie gezien. Die ene kans die we gaan krijgen moet binnen zijn. En zelf mogen we er geen weggeven."

Voor 'Oli' is het dan ook geen voordeel dat Milan al twee keer verloor thuis. "Ze gaan ultragemotiveerd zijn. Ik had liever gehad dat ze twee keer met 5-0 gewonnen hadden. Dan waren ze misschien minder geconcentreerd geweest. Nu zullen ze zeker willen winnen. Het is dus zeker geen cadeau dat ze al twee keer verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties