Falcao: "Opnieuw topschutter worden"

Christophe van den Boom
| 2 reacties
Falcao: "Opnieuw topschutter worden"
Foto: © SC

Radamel Falcao won twee keer op rij de Europa League en werd er eveneens tweemaal topschutter. Donderdag begint hij met Atlético Madrid opnieuw aan de Europese competitie en ook tijdens deze campagne hoopt hij te schitteren.

“De ambitie en de honger om te winnen is groot”, zei de Colombiaan aan de UEFA. “We willen een leidende rol spelen in de competitie. Vorig seizoen leidde dat tot een grote prestatie met Atlético Madrid. Ikzelf hoop opnieuw topschutter te worden.”

Met 30 doelpunten in 31 Europa Leaguewedstrijden is Falcao de absolute topschutter in de competitie. “Ik heb de situatie nog niet echt geanalyseerd, maar ik probeer de ploeg zo goed mogelijk te helpen. Er bestaat geen betere manier dan door het maken van doelpunten. Ik probeer mijn volledige potentieel te benutten. Dat staat me toe om een goed gemiddelde te hebben en om veel doelpunten te maken.”

“Door samen te trainen leer je elkaar beter kennen. Ik probeer mij aan te passen aan het team en het team probeert zich aan te passen aan mijn speelstijl. Op die manier halen we er allebei voordeel uit”, besluit de 26-jarige spits.

Donderdag neemt Atlético het op tegen Hapoel Tel Aviv. Een haalbare tegenstander vindt trainer Diego Simeone. Falcao mag voorlopig in Spanje blijven om te rusten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties