Cercle met Bakenga tegen Club

Tomas Taecke
| 44 reacties
Cercle met Bakenga tegen Club
Foto: © SC

Mushaga Bakenga kan zondagmiddag namens Cercle in actie komen tegen Club Brugge. De huurling van blauw-zwart is in tegenstelling tot eerdere berichtgeving speelgerechtigd en in principe inzetbaar.

Tomas Taecke in Brugge

Opvallend: de naam van Mushaga Bakenga staat tussen de spelers die geselecteerd zijn om zondagmiddag Club Brugge partij te geven. Nochtans waren de buren overeengekomen dat de Noorse spits bij een uitleenbeurt tijdens de derby niet in actie zou komen. Manager Yvan Vandamme gaf vrijdagmiddag de nodige tekst en uitleg.

"Het is zo dat onze overeenkomst is teruggefloten door het Nationaal Paritair Comité voor de sport", legt Vandamme uit. "Blijkbaar mag een team dat een speler uitleent de voetballer in kwestie niet langer weerhouden uit de onderlinge confrontaties. De Jupiler Pro League zal zich trouwens zo snel mogelijk buigen over deze thematiek".

"Bij de onderhandelingen hadden wij met Club een overeenkomst afgesloten om Bakenga opzij te houden tijdens de onderlinge wedstrijden. Door de beslissing van het Paritair Comité is dit vervallen en is Bakenga in principe inzetbaar".

Benieuwd of Cercle de overeenkomst met Club -ondanks de tussenkomst van het Paritair Comité voor de sport- zal respecteren, of Bakenga zondag toch in de strijd zal gooien.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties