Interview Club: "We zien wel of Bakenga speelt"

Tomas Taecke
| 44 reacties
Club: "We zien wel of Bakenga speelt"
Foto: © SC

Vrijdag raakte bekend dat Cercle wellicht een beroep zal doen op de door Club uitgeleende Mushaga Bakenga. Iets wat tussen beide partijen niet afgesproken was, maar wel tot de mogelijkheden van Bob Peeters en Cercle behoort. In gesprek met Voetbalkrant.com reageert blauw-zwart gelaten.

We keren terug naar 22 augustus. Cercle en Club bereiken een akkoord over de uitleenbeurt van Mushaga Bakenga. Blauw-zwart stalt de Noorse spits voor één seizoen bij buur Cercle, dat weliswaar geen beroep kan doen op de aanvaller tijdens de onderlinge duels. Eén maand later dient zich de eerste stadsderby van het seizoen aan. Bakenga komt volgens Cercle in aanmerking voor de wedstrijdselectie na tussenkomst van het Nationaal Paritair Comité voor de sport. Groen-zwart laat tijdens de persconferentie vrijdagnamiddag min of meer in het midden of er na die uitspraak nog contact met blauw-zwart is geweest inzake huurling Bakenga. Aan de overzijde van het Jan Breydelstadion reageert men enerzijds verrast, maar anderszijds ook gelaten op de handelswijze van Cercle.

"We zullen zondag wel zien of Bakenga speelt", reageert Vincent Mannaert. De manager valt gedeeltelijk uit de lucht maar lijkt zich weinig zorgen te maken over de eventuele inbreng van de Noor.

"Het is zo dat de Jupiler Pro League zich op dit moment buigt over een voorstel van Standard, waarbij uitgeleende spelers kunnen weerhouden worden bij wedstrijden tussen twee clubs die een akkoord hebben bereikt".

"Zondag zien we wel wat er gebeurt", geeft Mannaert aan die verder geen contact had met Cercle. Hoewel de manager van Club er zijn slaap niet voor laat, lijkt blauw-zwart de werkwijze van de stadsbuur toch niet al te netjes te vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties