Swerts debuteert in Denemarken

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Swerts debuteert in Denemarken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gil Swerts maakte gisteren zijn officiële debuut voor zijn nieuwe Deense club Sønderjyske. Daarmee maakte de rechtsback ook zijn debuut in de SASligaen, de hoogste Deense voetbalklasse.

We merken een voorzichtige aanwezigheid van Belgen in Denemarken. Ex-Anderlecht-coach Ariël Jacobs maakt furore bij FC Kopenhagen en werd zelfs al even genoemd als nieuwe bondscoach van Denemarken. Nu komt er met Gil Swerts nog een Belg bij. De inkt van zijn contract was amper droog of Swerts mocht gisteren zijn debuut reeds maken als basisspeler in de match tegen AGF uit Aarhus. De match eindigde op 2-2.

Sønderjyske is de eerste niet-Nederlandse club voor Gil Swerts. De Belg doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord Rotterdam en speelde zijn hele loopbaan in de Eredivisie. Hij was einde contract bij Feyenoord en dus transfervrij. Hij begon bij Excelsior, een satellietclub van de Rotterdammers, en speelde vervolgens voor Feyenoord, ADO Den Haag, SV Vitesse en AZ Alkmaar. Hij werd 14 keer opgeroepen voor de Rode Duivels, hierin scoorde hij een keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties