Wie kent hem niet? (deel 2)

Tomas Taecke
| 0 reacties
Wie kent hem niet? (deel 2)
Foto: © SC

Wie kent hem niet? In dit ludiek stuk belicht Voetbalkrant enkele personen in de voetballerij die u vast en zeker kent. Vaak is hetgeen zij vertellen niet helemaal wat er precies in hun hoofden omgaat.

Spelers, trainers en bestuursleden kunnen voor en na wedstrijden doorgaans hun ei kwijt tegenover de verzamelde pers op het veld, in de mixed zone of in de perszaal. Terwijl de journalist zich vroeger met pen en papier naast de spilfiguren in de kleedkamer schaarde, ligt dat vandaag ietwat anders. Mediatraining, persvoorlichters en tal van andere tools zagen in de loop der jaren het levenslicht en dat heeft zo zijn gevolgen.

De bankzitter

Hij die steevast gepasseerd wordt en wekelijks zijn kilometers maalt aan de verkeerde kant van de zijlijn van het veld, begrijpt er stilaan helemaal niets meer van. Wanneer hij voor de camera's gehaald wordt, tracht hij zich met alle moeite van de wereld te beheersen.

zegt: "De trainer is de baas, ik kan het hem alleen maar lastig maken. Ik werk mezelf te pletter op training in de hoop meer speelkansen te krijgen. Hij moet uiteindelijk de keuzes maken en zolang we winnen ben ik tevreden voor het elftal en de club".

denkt: "Iedereen ziet het behalve de coach. Opnieuw laat hij die waardeloze speler het veld inrennen terwijl ik hier zit te verkommeren. Onvoorstelbaar dat hij opnieuw niet voor mij kiest terwijl ik ongeveer de beste speler van dit elftal moet zijn. Gelukkig verdien ik een pak poen of ik brak de hele tent af".

De debutant

Wanneer de langverwachte dag eindelijk aanbreekt en het jonge talent zijn opwachting mag maken, is hij natuurlijk in de wolken. Hij doet zijn uiterste best om bij een spontane reactie toch enkele woorden in te slikken, maar ontsnapt niet aan de mediatraining of het onderhoud met de persvoorlichter dat doorgaans daags op zijn fantastisch debuut volgt.

zegt: "Dit is echt een droom die in vervulling gaat. Hier heb ik heel lang op gewacht en vandaag is het er eindelijk van gekomen. Nu ga ik nog harder trainen in de hoop dat ik nog meer speelkansen krijg. Dit is de club van mijn hart en het is fantastisch om in dit shirt te mogen debuteren".

denkt: "Ik ben vertrokken. Niemand houdt mij nog tegen. Ik moet er wel even mijn hoofd bijhouden, maar dat komt wel goed. Ik word rijk, beroemd en ruil straks mijn schoolvriendin in voor een beeld van een vrouw. Als die trainer mij er volgende week niet opnieuw inzet, dan weet ik het ook niet meer".

De boosdoener

Spelers die minder graag de pers te woord staan en hun snelste sprint van de dag doorheen de mixed zone trekken, zijn zij die hun ploeg op banale wijze in de steek hebben gelaten. Na een overbodige uitsluiting probeert de boosdoener alsnog te redden wat er te redden valt.

zegt: "Ik weet niet wat er mij overkwam, het was een moment van zinsverbijstering. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar volgens mij was een gele kaart meer op zijn plaats. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik rood krijg. Ik heb vandaag mijn lesje wel geleerd en het zal mij nooit meer overkomen".

denkt: "Na dat tweede tegendoelpunt was ik zodanig gefrustreerd dat iemand het moest ontgelden. Dat die paljas van een scheidsrechter mij met veel gebaren het veld uitstuurt, kon ik eigenlijk ook wel denken. Verdorie: drie weken schorsing, tegen die tijd ben ik mijn basisplaats wel voor goed kwijtgeraakt".

De scheidsrechterbaas

Met de nodige angst volgt de scheidsrechtersbaas wekelijks de actie op de Belgische voetbalvelden in de hoop dat zijn poulains niet gruwelijk de mist in gaan. Wanneer dit wel het geval is, wordt hij tot vervelens toe door alle mogelijke media gecontacteerd.

zegt: "We hebben de wedstrijd van onze scheidsrechter geanalyseerd en hebben vastgesteld dat niet alle beslissingen correct waren. Een rapport werd opgemaakt en de referee in kwestie zal begeleid worden in de hoop dit in de toekomst te vermijden. Echter is het zo dat wij het volste vertrouwen in onze man, die tot de beste scheidsrechters van ons korps gerekend wordt, behouden".

denkt: "Dit houdt echt niet op, hoe heeft hij deze fase in godsnaam dusdanig beoordeeld? En dit oeverloos gemekker van de pers houdt ook nooit eens op. We zullen hem best vier weken schorsen of terugplaatsen in de hoop dat dit snel weer overwaait".

Lees hier ook het eerste deel van dit dossier!
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties