Reactie Maes: "Te veel respect in de twee rechthoeken getoond"

Maes: "Te veel respect in de twee rechthoeken getoond"
Foto: © SC

Peter Maes zag een paar punten bij zijn ploeg waar hij niet tevreden mee was. "Als je wil winnen op Anderlecht moet 90 procent van je ploeg top zijn", aldus de trainer van Lokeren.

Johan Walckiers in Anderlecht

"We waren niet agressief genoeg. Als je wil winnen hier moet negentig procent van je ploeg top zijn. Maar ik zag vandaag jongens die goed waren en anderen die heel wat minder waren. Copa hield ons de eerste helft overeind, maar bij de eerste goal maakt hij een technische fout. We toonden ook te veel respect in de twee rechthoeken."

Nochtans zag Maes mogelijkheden. "In de rug van Biglia en Kanu lag er heel wat ruimte, maar we deden er niets mee. Daar hadden we hen pijn kunnen doen. En als je dan nog twee doelpunten op stilstaande fases slikt, eindigt het verhaal. Het verschil lag in de kwaliteit."

Maes ging ook een paar keer zwaar in discussie met de vierde ref. "Ik had de indruk dat elke fout in het voordeel van Anderlecht werd gefloten. Ik wou de scheidsrechter daarover aanspreken, maar hij was nogal eigenwijs. Dat is zeker eigen aan Hollandse arbiters... en trainers", gaf hij nog een knipoog naar John van den Brom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties