Reactie Zukanovic: "Zege is zes punten waard"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Zukanovic: "Zege is zes punten waard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ervin Zukanovic trapte zijn team op voorsprong vooraleer hij rechtstreeks werd uitgesloten. De Bosniër was uitermate tevreden dat zijn ploegmakkers alsnog de drie punten wisten thuis te houden.

Tomas Taecke in Kortrijk

KVK-verdediger Ervin Zukanovic beleefde een bewogen avond op de Groeningekouter. 'Zuka' opende na tien minuten de score met een prachtige vrijschop. Kort voor de pauze beging hij handspel in de kleine rechthoek waardoor hij wandelen werd gestuurd door scheidsrechter Geldhof. Dankzij Chavarria trok Kortrijk alsnog aan het langste eind en kon de Bosniër na afloop opgelucht ademhalen.

"Ik weet niet of de rode kaart op zijn plaats was, maar in ieder geval beging ik een overtreding en was de strafschop terecht", analyseerde Zukanovic de bewust fase na afloop. "Buyens schiet en ik probeer mijn lichaam voor de bal te gooien".

"Het vervolg van de wedstrijd heb ik vanuit de spelerstunnel gevolgd. Voor de pauze speelden we bijzonder slecht. Halverwege hebben we daarover gesproken en in de tweede helft hebben we ons naar de zege geknokt. We mikten op de juiste counter en hebben die uiteindelijk gevonden".

"Tijdens de week train ik vaak op vrijschoppen. Wanneer we moeilijk tot scoren komen in een wedstrijd, zijn dat wel mooie gelegenheden. Ik ben altijd honderd procent geconcentreerd om daar iets uit te halen. Vandaag was de richting goed, ook al raakte de verdediger de bal nog".

"Vandaag pakken we drie punten die er misschien wel zes waard zijn. We maken een fikse sprong in het klassement en kunnen opnieuw omhoog kijken", aldus Ervin Zukanovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties