Controversiële ref in Nederland leidt Belgische topper

Koen Schaaphok
| 28 reacties
Controversiële ref in Nederland leidt Belgische topper
Foto: © SC

Scheidsrechter Christof Dierick leidt zondag de Belgische competitietopper Club Brugge-Racing Genk. Dierick slaagde erin om afgelopen weekend in de Nederlandse competitie bij ADO Den Haag-Heracles Almelo drie strafschoppen te geven op tien minuten tijd.

Achteraf werd er dan ook door beide partijen geklaagd over het optreden van de scheidsrechter. Voornamelijk het feit dat er langs beide kanten een onterechte strafschop werd gefloten zat duidelijk nog heel diep. “Waarom mag een onbekende Belg in de Eredivisie komen fluiten?”, vroeg een verontwaardigde ADO-coach Maurice Steijn zich af.  Scheidsrechter Dierick bleef achter zijn beslissingen staan.

In ons land heeft Dierick inmiddels ook al enkele turbulente wedstrijden achter de rug. Bij Beerschot-Standard moest Ezekiel een ongemeen harde charge van Beerschot-keeper Stijn Stijnen incasseren. De actie van Stijnen was volgens de ref slechts geel waard. Ook op de wedstrijd Kortrijk-Anderlecht slaagde Dierick erin zijn stempel te drukken. Toen Kortrijk-speler També een overtreding maakte, was het niet També die de rode kaart kreeg maar een verbijsterde doelman Van Hout. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties