Interview Hyland: "Ik wil Genk vooruit helpen"

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Hyland: "Ik wil Genk vooruit helpen"
Foto: © SC

Khaleem Hyland is een vaste waarde op het middenveld bij RC Genk. Hij wil dit alles in het werk stellen om zijn club te helpen de vooropgestelde ambities te realiseren. Dat benadrukt de Trinidadiaan in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Hoe reageert jouw lichaam op de grote opeenvolging van wedstrijden?

“Heel goed. Ik heb vorige week niet moeten spelen in de bekerwedstrijd tegen Union. Als je zoveel wedstrijden speelt, begin je dat soms wel te voelen. Zo was ik in de tweede helft tegen Charleroi toch wat vermoeid maar nu is alles uitstekend. Ik heb helemaal geen probleem met de vermoeidheid en ook mentaal zit het allemaal goed.”

Hoe verloopt het samenspel met Julien Gorius op het middenveld?

“Dat loopt heel goed. We zijn twee spelers die graag met de bal aan de voet spelen. We maken graag het spel, de verstandhouding tussen Julien en mezelf is uitstekend.”

Er zijn verschillende nieuwe spelers in de ploeg gekomen. Merk jij een verschil met vorig seizoen?

“Dit jaar speel ik nog meer wedstrijden dan vorig jaar. Ik voel niet echt een groot verschil omdat de spelers die er bij zijn gekomen net zo getalenteerd zijn als degenen die de club hebben verlaten. De club heeft spelers gehaald die de leemtes kunnen opvullen die gelaten zijn door de vertrekkers. De nieuwe jongens doen het prima, ook de communicatie met hen verloopt ook goed.”

Mario Been zei een tijdje geleden dat hij merkt dat het niveau op training stijgt. Merk jij dat ook?

“De snelheid van uitvoering en de coaching gaat elke wedstrijd weer beter. Iedere speler moet ook elke week op niveau presteren want iedereen is fit en dus moet ook iedereen vechten voor zijn plaats in het team. Dat is goed voor het team en dat merk je inderdaad ook op training.”

Dit is een luxe voor Genk. Jullie hebben nu 25 fitte spelers.

“Dat is inderdaad goed voor ons. Als er een speler niet goed in de match zit, hebben we wel iemand op de bank om hem te vervangen die het evengoed of zelfs beter kan doen. Bijna iedereen is nu fit dus kunnen we elke wedstrijd 100% gaan.”

Hoe voel je je bij het leven in Genk?

“Ik woon nu tussen Hasselt en Genk, dichtbij Bokrijk. Het is een rustige omgeving, je kan er goed tot rust komen. Ik woon er wel graag. Ik voel me ook uitstekend bij de club. Het is een goede club die heel professioneel werkt. Ze stellen alles in het werk zodat de spelers die hier komen zich goed voelen. Ik ben echt over alles hier enorm tevreden.”

Wat is jouw ambitie voor dit seizoen?

“Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en het team helpen vooruit te geraken. We moeten ons plaatsen voor de play-offs en proberen het zo goed mogelijk te doen in de Europa League. We kenden een perfecte Europese start. We staan nu voor een moeilijke verplaatsing naar Basel maar hopelijk kunnen we ook daar punten pakken. Alles is mogelijk. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk te spelen en het team te helpen om zijn doelstellingen te behalen.”

Eén van die doelstellingen is de top drie. Is Genk een titelkandidaat?

“We nemen het wedstrijd per wedstrijd en hopelijk staan we aan het einde van de play-offs in de top drie, dat zou een uitstekend resultaat zijn voor Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties