Onyewu: "Hoop te spelen tegen Anderlecht"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Onyewu: "Hoop te spelen tegen Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Onguchi Onyewu treft Anderlecht woensdagavond een oude bekende bij Malaga. De verdediger won twee titels met Standard maar mocht vooralsnog niet op het veld debuteren namens zijn nieuwe Spaanse werkgever. "Ik moet geduld hebben", vertelt de Amerikaanse international.

“De concurrentie bij Malaga is hard”, vertelt Onyewu aan La Dernière Heure. “Ik moet elke dag op mijn beste niveau presteren maar ik ben ervan overtuigd dat ik mijn kans zal krijgen. Ik word door Sporting uitgeleend met een aankoopoptie en wil hier graag langer blijven.” Ambitieuze woorden van Onguchi Onyewu maar de kans dat de Amerikaans in de basis start is gering. De laatste keer dat Onyewu werd beschouwd als een onmisbare factor in de basiself was ten tijde van .. Standard.

Na een paar sterke seizoenen in Luik werd hij beloond met een toptransfer naar AC Milan. Daar is hij nooit helemaal uit de verf gekomen, mede door een zware knieblessure. Na een tussenstop in de Eredivisie bij FC Twente, vertrok hij gratis naar het Portugese Sporting Lissabon. Hier ging het weer even de goede kant uit. “Bij Sporting heb ik mijn loopbaan weer op de rails gekregen. Ik was titularis en we haalden vorig jaar de halve finale van de Europa League.” Op het einde van het seizoen liep het echter weer mis. De Amerikaan liep weer een blessure op en verloor zo het zicht op een basisplaats.

Onyewu onthult zelf dat huidig landskampioen Anderlecht hem in 2009 graag wou hebben. “Ariel Jacobs wou me er graag bij hebben. Hij lanceerde me bij La Louvière maar uiteindelijk is het nooit doorgegaan.” Onyewu zal in Brussel wel enkele oude bekenden terug zien. “Ik kijk er naar uit om mijn vrienden Jovanovic en Mbokani terug te zien. Dieu en ik hebben op vakantie dikwijls neus aan neus gestaan op de training. Hij is eigenlijk te goed voor hier te spelen. Op een dag is hij weer weg, net zoals Fellaini en Witsel. We zullen hem zeker niet onderschatten op het veld”, besluit de Amerikaanse international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties