Groep B: Schalke gelijk tegen tien man

Christophe van den Boom
| 7 reacties

Schalke nam het vanavond op tegen Franse kampioen Montpellier. De Franse kampioen stond meer dan een halfuur met tien man, maar hield toch stand. Arsenal haalde het van Olympiakos.

Schalke 04 – Montpellier 2-2

FC Schalke 04 heeft gewonnen van de Franse kampioen Montpellier. Nochtans waren het de Fransen die na dertien minuten op voorsprong kwamen. Amper een kwartier later bracht Draxler de ploeg langszij.  In de tweede helft ging Schalke op zoek naar de voorsprong. Draxler wandelde doorheen de defensie, maar werd neergehaald door Bocaly. Die laatste kreeg rood en Klaas-Jan Huntelaar faalde niet vanop de stip. De bezoeker moest met tien man verder, maar wisten toch nog te scoren. Camara sleepte een punt uit de brand.

Arsenal – Olympiakos Piraeus 3-1

De wedstrijd kwam traag op gang en Arsenal tekende voor de eerste kansen van de wedstrijd. Toch was Olympiakos eerst vrij dicht bij een doelpunt. Paul Machado kwam in de zestien, maar zag zijn volley over doel verdwijnen. Vlak voor de rust kwam de Engelse voorsprong er toch. Arteta gaf een voorzet aan Gervinho en die trapte voorbij de Griekse doelman. Op slag van rust lukte Olympiakos de gelijkmaker.

Na de rust trok Arsenal het laken naar zich toe en dat loonde. Gervinho werkte zich te pletter, maar kon de bal net bij Podolski krijgen. Die hoefde maar in te tikken. In de extra tijd maakte Ramsey er 3-1 van.