Vilanova: "Vloek op centrale verdedigers"

Vilanova: "Vloek op centrale verdedigers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona-trainer Tito Vilanova ziet zijn team gehavend aantreden in de Clásico van zondag. De coach zag met Carles Puyol zijn zoveelste verdediger wegvallen in het duel met SL Benfica.

De Spaanse verdediger ontwrichtte zijn schouder in het Champions League-duel met de Portugezen en kan niet tegen Real Madrid spelen. Vilanova windt er geen doekjes om dat de Catalanen met een defensief probleem zitten. "Wij hebben altijd problemen met onze centrale verdedigers, er lijkt wel een vloek op te rusten. Daarom moeten we vaak middenvelders op die positie zetten. De blessures die Puyol de laatste tijd heeft gehad zijn niet echt normaal. Eerst een gebroken jukbeen en nu een ontwrichte schouder.”

Dat Real Madrid een zware kluif wordt, mag nu al duidelijk zijn. “De wedstrijd tegen Real Madrid wordt al moeilijk genoeg, maar nu helemaal", aldus de voormalige assistent van Pep Guardiola, die eraan toevoegde dat de ploeg zich nu volledig moet focussen op de wedstrijd tegen de Madrilenen. Real Madrid kan nog niet meteen naar het treffen met Barcelona kijken. Hen wacht eerst nog het Champions League-duel met Ajax in Amsterdam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties