Genk-opponent Sporting Lissabon ontslaat trainer

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Genk-opponent Sporting Lissabon ontslaat trainer
Foto: © SC

Sporting Lissabon heeft trainer Sá Pinto met onmiddellijke ingang ontslagen wegens slechte resultaten. Donderdag ging de Europa League- tegenstander van Genk nog onderuit tegen het Hongaarse Videoton.

De situatie was niet meer te houden, oordeelde de leiding van Sporting. Gisteren ging de Portugese club met 3-0 onderuit tegen Videoton, waarop de club zijn trainer prompt aan de deur zette. Het verlies in Hongarije was de druppel, maar de trainer stond al langer ter discussie.

Dit seizoen wist de club in negen officiële wedstrijden slechts tweemaal te winnen. De slechte resultaten worden toegeschreven aan de trainer, want het bestuur vindt dat de kern kwalitatief sterk genoeg is.

Na de nederlaag tegen Videoton werd het al duidelijk dat de trainer niet lang meer zou aanblijven. Voorzitter Luiz Godinho Lopes bood de fans zijn excuses aan voor de nederlaag in plaats van zijn trainer in bescherming te nemen.

KRC Genk kijkt in de Europa League aan tegen een dubbele confrontatie met Sporting. Het ontslag kan positief zijn, aangezien de club opnieuw moet bouwen met een nieuwe trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties