Reactie Van Damme: "Verdiende overwinning"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Van Damme: "Verdiende overwinning"
Foto: © SC

Jelle Van Damme, aanvoerder van Standard, was tevreden na de overwinning tegen Anderlecht. Hij zag een Standard dat op karakter de tweede helft uitspeelde. Van Damme vreesde wel voor een forfaitscore na het vuurwerk van de supporters.

“We krijgen snel een dom tegendoelpunt. Die goal was echt te vermijden. Zo loop je achter de feiten aan en dan is er ook nog dat gedoe met het vuurwerk van de supporters. Één keer kan dat gebeuren, maar geen twee of drie keer, dan loop je het gevaar dat de scheids de match stopzet en je een forfaitscore krijgt.”

Van Damme begreep de frustratie van Anderelecht. “Ik begrijp dat Anderlecht kwaad is dat wedstrijd zo wordt onderbroken. Daarna bleven we er echter voor gaan en kunnen we gelijkmaken. Dan is er nog een miraculeuze redding van Proto op een kopbal van mij. Gelukkig konden we ook nog de 2-1 maken voor de rust. Ik denk dat de tweede helft niet veel soeps was om naar te kijken.”

“We hebben ervoor gevochten. In de huidige situatie speel ik graag drie strontmatchen, als we ze maar winnen. Vandaag hebben we op karakter gespeeld en we hebben in de tweede helft goed verdedigd. We hadden meeval bij de penaltymisser van Mbokani, maar al bij al wonnen we verdiend", aldus de aanvoerder van Standard.

Kijk GRATIS live naar Barcelona - Real Madrid op zondag vanaf 19h50.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties