UEFA straft Montpellier en Girard

Koen Schaaphok
| 1 reacties
UEFA straft Montpellier en Girard
Foto: © SC

De Franse landskampioen Montpellier en zijn coach René Girard zijn door de UEFA bestraft naar aanleiding van de poulewedstrijd in de Champions League tegen Schalke 04. Zowel de coach als de supporters misdroegen zich in Gelsenkirchen.

De Franse club haalde vorige week in Gelsenkirchen in de slotminuut een gelijkspel (2-2) maar achteraf was het niet zozeer het resultaat waarover gepraat werd. Coach René Girard had het voortdurend aan de stok met Huub Stevens, en na het laatste fluitsignaal stak de Franse coach zelfs zijn middelvinger naar Stevens op. Die laatste vond dat overigens ‘geen stijl’. Voetbalbond UEFA stelde een onderzoek in en maakte bekend dat Girard een boete van 5.000 euro heeft gekregen. Daar komt ook nog eens een schorsing van twee Europese wedstrijden bovenop plus één voorwaardelijk. Girard kan daardoor zijn spelers tijdens de komende poulewedstrijden tegen Olympiakos Piraeus niet bijstaan.

Montpellier kreeg ook nog een boete van 17.000 euro, omdat fans tijdens het duel met vuurwerk gooiden. Bovendien haalde de ploeg tegen Schalke 04 vijf gele kaarten achter hun naam. Montpellier heeft drie dagen de tijd om te bepalen of het in beroep gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties