Vrijspraak voor Hitlerparodie Verhaegen

Christophe van den Boom
| 100 reacties
Vrijspraak voor Hitlerparodie Verhaegen
Foto: © SC

De Antwerpse strafrechter heeft een 26-jarige man uit Brasschaat vrijgesproken voor laster en eerroof. De man, een fan van Beerschot, verspreidde een bewerkte poster van de film 'Der Untergang', waarop het hoofd van Hitler vervangen werd door dat van oud-voorzitter Jos Verhaegen.

De poster verscheen in 2010 voor het eerst op het supportersforum van Germinal Beerschot. Het was toen een bewogen jaar voor de club en het beleid van de voorzitter werd door de fans meermaals in vraag gesteld. Verhaegen zag er de grap niet van in en legde een klacht neer. De affiche bleek door een minderjarige gemaakt te zijn, maar die werd niet vervolgd.

De 26-jarige man die de poster nadien verder verspreid had, mocht het wel uitleggen in de rechtbank. Die geloofde niet dat hij Verhaegen wilde vergelijken met Adolf Hitler of dat hij hem Nazistische sympathieën verweet. De rechtbank oordeelde dat het eerder om een figuurlijke ondergang van Beerschot ging, waarvan de fans de schuld geven aan het toenmalige bestuur.

De beklaagde had zich al meermaals geëxcuseerd bij Verhaegen. Die had een schadevergoeding geëist, maar grijpt er naast als gevolg van de vrijspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties