Anderlecht-jeugd houdt grote Barcelona af

Mathias Dumarey
| 148 reacties
Anderlecht-jeugd houdt grote Barcelona af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de NextGen Series, de CL voor de jeugd, heeft Anderlecht het grote FC Barcelona in bedwang kunnen houden. Voor maar liefst 8000 fans in het Constant Vanden Stockstadion werd het 0-0.

RSC Anderlecht trad tegen FC Barcelona aan met Dennis Praet, Massimo Bruno en Davy Roef, drie spelers die nu al deel uitmaken van de A-kern van de Brusselaars. In eigen huis haalde paars-wit zijn tweede punt in de NextGen Series tegen FC Barcelona.

Anderlecht begon het best aan de wedstrijd, maar na een kwartier voetballen namen de bezoekers uit Catalonië over. De vele fans kregen echter maar weinig doelgevaar te zien. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Anderlecht kwam het best uit de kleedkamer, maar na tien minuten nam Barcelona het spel in handen. Ook nu was het doelgevaar schaars.

In de slotfase van de wedstrijd, toen Robert Costaventura werd uitgesloten met een rode kaart na een trekfout op de doorgebroken Nathan Kabasele, was Anderlecht weer sterker. Maar met elf tegen tien kon Anderlecht de drie punten niet aan huis houden.

"Barcelona imponeerde me niet"

David Henen, één van de uitblinkers bij Anderlecht, liet in HNB optekenen dat Barcelona hem niet echt kon imponeren. "Het is weinigen gegeven om Barcelona twee keer op een gelijkspel te houden. Ze wonnen eerder gemakkelijk tegen Tottenham en Wolfsburg. Toch maakten ze vandaag geen al te grote indruk op mij", aldus het jonge talent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties