Reactie Maertens: "Met periodetitel heb je al zekerheid over eindronde"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Maertens: "Met periodetitel heb je al zekerheid over eindronde"
Foto: © SC

Birger Maertens was opgelucht na de overwinning tegen Brussels. "Laat ons nu eerst genieten", lachte de verdediger. Volgende week wacht Westerlo immers een moeilijke verplaatsing die mogelijk beslist over de eerste periodetitel.

Robby Morren in Westerlo

"Het was een hele moeilijke wedstrijd, vooral doordat we zo snel op achterstand kwamen. Brussels trok na hun voorsprong twee afweergordels op en dan weet je dat het moeilijk wordt. We mochten heel blij zijn dat we nog voor rust de 1-1 konden scoren. Zo konden we toch met een positief gevoel de kleedkamer in."

Wat er gebeurde bij die tegengoal? "Bart Deelkens loste de bal op een vrije schop. De tegenstander hield mij nog vast zodat ik niet goed mee kon verdedigen. Het is goed dat we nog wonnen want Deelkens voelde zich verantwoordelijk."

Periodetitel
"Dat we tegen Brussels wonnen, is des te mooier met het oog op volgende week. Dan spelen we tegen Boussu Dour een match die mogelijk beslissend kan zijn voor de periodetitel. Nu moeten we zorgen dat we een goede trainingsweek hebben."

Maertens beseft dat winst van een periodetitel bijzonder belangrijk kan zijn. "Als we die periodetitel kunnen pakken, dan hebben we al zekerheid over de eindronde. Dat zou fantastisch zijn want je weet dat er in de competitie veel kan gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties