"Betere voorbereiding Nederlandse coaches"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
"Betere voorbereiding Nederlandse coaches"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na enige tijd in het nieuwe seizoen moet iedereen in de Jupiler Pro League vaststellen dat elke Nederlandse trainer nog in zijn stoel zit. Op dat gebied heeft de Hollandse invasie het tot nu toe redelijk gedaan. In de Telegraaf worden Van den Brom en Jans met elkaar vergeleken.

Maar liefst vier Nederlandse trainers verdienen dit seizoen hun brood in de Jupiler Pro League: John Van den Brom (RSC Anderlecht), Ron Jans (Standard Luik), Mario Been (RC Genk) en Adrie Koster (Beerschot AC). En dan rekenen we de tot Belg genaturaliseerde Harm Van Veldhoven (KV Mechelen) nog niet mee. Deze aparte evolutie is ook onze noorderburen niet ontgaan.

In De Telegraaf worden John Van den Brom en Ron Jans met elkaar vergeleken. Volgens Sporza-gezicht Filip Joos hoeft er niet getwijfeld te worden aan de prestaties, maar mocht de voorbereiding van beide coaches beter zijn voor hun vertrek naar België. “Michel Preud’homme keek op zijn minst vijftig dvd’s voordat hij naar FC Twente ging. We spelen een fysiek spel, waarbij veel fouten worden gemaakt en de tegenstander het voetballen onmogelijk wordt gemaakt. Jans en Van den Brom hebben dat eerst moeten leren. Van den Brom kan niet te lang teren op de plaatsing voor de Champions League”, besluit Joos.

Frans

Aan de andere kant van de taalgrens prijst journalist Thibaut Roland van La Dernière Heure de moeite die Jans nam om zijn Frans bij te spijkeren. Voor veel Nederlanders is Frans immers geen taal die vanzelfsprekend wordt gesproken. Toch waarschuwt hij de goedlachse trainer ook: “Als hij zijn persconferenties in het Frans doet, gaat alle nuance verloren in zijn betoog door een gebrek aan woordenschat. Dat kan gevaarlijk zijn. Jans ziet wel meer dan Van den Brom het wonen in België als een cultuurbad. Hij kan genieten van bezoekjes aan de lokale slager en zo. Van den Brom blijft overal dezelfde, of hij nu in Japan zit of in zijn huidige woonplaats Waterloo.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties