Albert: "Leekens kan zich geen tweede pandoering veroorloven"

Christophe van den Boom
| 14 reacties
Albert: "Leekens kan zich geen tweede pandoering veroorloven"
Foto: © SC

Philippe Albert hoopt op een goed resultaat van Club Brugge tegen Newcastle United donderdag in de Europa League. De gewezen Rode Duivel vreest dat Leekens mag vertrekken als Blauw-Zwart een nieuwe pandoering te verwerken krijgt.

“Club heeft veel individueel talent met Odjidja, Vazquez, Bacca, Blondel en Tchité. Maar ik vind Club te wisselvallig. Tegen Beerschot en OHL zijn ze sterk in de eerste helft, maar zie je geen voetbal meer na de rust. Regelmaat over negentig minuten heeft Club nog niet getoond”, aldus de voormalige speler van Newcastle United.

De gewezen voetballer denkt dat de positie van Georges Leekens ter discussie zal staan als Club Brugge donderdag met grote cijfers verliest. “Leekens weet dat hij zich geen tweede pandoering kan permitteren. Als Club met drie, vier goals verliest in Newcastle krijgt hij het moeilijk.”

Nervositeit

“Mij lijken de spelers heel nerveus. Telkens er een arbitrale beslissing in hun nadeel is, staan er een vijftal spelers om dat aan te vechten. Dat wijst op nervositeit. En als je dan zwaar verliest in Newcastle, nadat je tegen Leuven vier goals slikt, neemt die druk toe. Maar als ze winnen, kan Club gelanceerd zijn. De match is dus een scharnierpunt”, volgens Albert.

 “Als Newcastle met zijn typeploeg speelt, wordt het lastig. Maar als er een paar titularissen rusten en Club speelt geconcentreerd, dan ligt er ruimte voor spelers als Odjidja, Blondel en Bacca. Cruciaal wordt het begin: Engelse ploegen vliegen er direct in. Dat moet je wel overleven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties