Joren Dom: "Qua naam was Woluwe een verrassing"

Dirk Pieters
| 8 reacties
Joren Dom: "Qua naam was Woluwe een verrassing"
Foto: © SC

In de Belgacom League zijn de kaarten geschud voor de eerste periodetitel. Het bleef tot de tiende speeldag enorm spannend, maar het was uiteindelijk White Star Woluwe dat met het eerste ticket ging lopen. Wie zijn de favorieten voor het volgende ticket?

Dit weekend strijden alle ploegen opnieuw van nul om het tweede  periodeticket op zak te steken. Een kolfje naar de hand van Westerlo, Sint Truiden of Antwerp? Of mogen we een nieuwe outsider bovenaan het klassement verwachten. Onze redactie ging polsen bij Joren Dom (Antwerp), Maxime Annys (Sint Truiden) en Nick Van Belle (Westerlo) wat zij denken over de periodetitels in de Belgacom League?

Starten doen we met Joren Dom. De polyvalente speler van de Great Old lijkt de laatste weken haast niet weg te denken in het elftal van oefenmeester Dennis Van Wijk. De oudste club van het land leek lang mee te doen voor het eerste ticket, maar de kloof was op de negende speeldag al haast onoverbrugbaar. Hoe schiet Antwerp uit de startblokken tegen Sint Niklaas?

Ben je voor of tegenstander van het systeem met periodekampioenschappen?

“Ik heb er wat gemengde gevoelens bij. Periodekampioenschappen zijn wel leuk voor de toeschouwers en voor een club kan het ook wel handig zijn, maar of het de meest eerlijk manier is om te promoveren dat weet ik niet. In principe zouden dit de twee teams moeten zijn die na een lang en slopend seizoen bovenaan staan. Nu zijn periodekampioenschappen al wel veel meer ingeburgerd dan die play-offs in eerste klasse dus veel drama maken we er niet meer over.”  

Was winnaar White Star Woluwe een verrassing voor jullie ?

"Qua naam is Woluwe zeker een verrassing te noemen maar we hebben vorig jaar al wel gemerkt dat het ploeg is die veel kwaliteiten heeft. We speelden er dit seizoen nog niet tegen, maar als je de resultaten ziet zal het zeker niet gestolen zijn. Als je na tien speeldagen de minste doelpunten slikt én er de meeste maakt, dan moet je toegeven dat zij momenteel terecht aan de leiding staan."

Iedereen start opnieuw van nul voor het tweede ticket, maar hoe schatten jullie de kansen in van jullie ploeg?

"Alle tellers staan op nul en we gaan er nu weer volledig voor. Toch mogen we ons niet blind staren op dat ticket. We moeten het wedstrijd per wedstrijd blijven bekijken. Onze eerste twee wedstrijden zijn op papier haalbare kaarten, maar dat wil niets zeggen in voetbal. Iedereen kan van iedereen winnen. Nadien komen de toppers er aan en dan zal het spannende strijd worden. We verloren dit seizoen nog maar één keer en moeten deze lijn proberen door te trekken."    

Welke clubs schuif je nog naar voor als kanshebber?

"Westerlo, Oostende en Sint-Truiden gaan zeker tot het einde van het seizoen meedoen voor de prijzen. Daarnaast bewijst Boussu Dour dat we ook met andere ploegen moeten rekening houden. En uiteraard moet en zal Antwerp ook een rol spelen in de debatten."

Welke ploegen waren een verrassing voor je de eerste tien speeldagen?

"Moeskroen-Peruwelz en ook Visé waren denk ik de beste ploegen waartegen we speelde. Hoewel ze niet helemaal bovenin staan hebben we het tegen beide ploegen zeker niet gemakkelijk gehad. Al verliezen we wel niet van deze ploegen en hadden we zelfs kunnen winnen, dus dat moet ons wel hoopvol stemmen."

Ben je tevreden over je eerste tien wedstrijden bij Antwerp?

"Ja, ik heb de eerste twee wedstrijden gemist door een blessure en zonder een voorbereiding te hebben gehad ben ik in de ploeg gedropt. Ik heb al op vier verschillende posities gespeeld ondertussen en ik ben zeker niet ontevreden over de gespeelde wedstrijden. Toch laat ik het liefst anderen oordelen over mijn prestaties. Het belangrijkste is dat het team kan winnen en als je je steentje kan bijdragen dan doet dat eens zo deugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties