'Topclubs willen Celtic-fenomeen Wanyama'

Koen Schaaphok
| 5 reacties
'Topclubs willen Celtic-fenomeen Wanyama'
Foto: © SC

Een opmerkelijk zicht woensdag in de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Celtic. De Catalanen konden, mede door sterke prestaties van Fraser Forster en Victor Wanyama, pas in de slotseconden winnen. Dat is veel internationale topclubs niet ontgaan.

Onder andere Manchester United, Arsenal en Tottenham Hotspur zouden de controlerende middenvelder uit Kenia nadrukkelijk volgen. Sir Alex Ferguson van Manchester United zou zijn broer Martin inmiddels persoonlijk naar Glasgow hebben gestuurd om Wanyama te scouten. Arsenal zou in de Keniaan een opvolger voor Alex Song zien, terwijl Tottenham ook op zoek is naar kwaliteit op het middenveld.

Belgisch verleden

Victor Wanyama heeft ook een geschiedenis in de Belgische competitie. De Keniaan werd in 2008 van het Zweedse Helsingborgs door Beerschot naar ’t Kiel gehaald nadat hij indruk maakte op de scouts. Bij Beerschot AC deed Wanyama het zeker niet onverdienstelijk in de Jupiler Pro League en Celtic strikte hem in de zomer van 2011. Inmiddels is hij daar onmisbaar geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties