Interview Van den Brom: "Charleroi blijkbaar altijd moeilijk"

Van den Brom: "Charleroi blijkbaar altijd moeilijk"
Foto: © SC

John van den Brom trekt vandaag met het nodige respect naar Charleroi. De coach van Anderlecht weet - niet uit ervaring, maar van zijn spelers - dat het nooit makkelijk is op Mambourg.

Johan Walckiers in Anderlecht

Van den Brom heeft na Zenit weinig tijd om zijn spelers voor te bereiden op Charleroi, maar zijn troepen zijn wel fysiek ongeschonden uit de strijd gekomen. "Kouyate heeft nergens last meer van en voor de rest hebben we ook geen blessures. Bruno komt terug, is fit en zit in de selectie", aldus Van den Brom.

Wel houdt hij rekening met vermoeidheid nu de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen. "Daarom neem ik een grotere selectie mee. Ik beslis pas wie er gaat spelen voor de wedstrijd. We nemen alles wat fit en beschikbaar is mee naar Charleroi."

Ook Ronald Vargas dus, die steeds dichter bij een basisplaats komt. "Ronald komt steeds nadrukkelijker op de deur kloppen. Ik ben zeer tevreden over zijn progressie. Zeker op training, want daar zie je toch meer dan de tien of vijftien minuten die hij al in matchen speelde. Dat geeft een beter beeld. Hij staat te popelen om te spelen. Misschien krijgt hij tegen Charleroi al zijn kans."

Charleroi mag dan misschien geen hoogvlieger zijn, toch heeft Anderlecht het traditioneel niet makkelijk bij de Carolo's. "Het is een vreemde ploeg, heel grillig dit seizoen", weet Van den Brom. "We moeten naar onszelf kijken, want voor ons is het altijd moeilijk. Als Anderlecht, Genk of Club Brugge komt, kan iedereen altijd iets meer. Maar het staat vast dat het een moeilijke verplaatsing gaat worden."

En Van den Brom lichtte zelfs al een tipje van de sluier op. Tom De Sutter speelt met Dennis Praet in steun. "We hebben maar één spits. Dennis kon tegen Zenit niet zo hoog spelen en daardoor moest Tom heel wat werk verzetten. In de tweede helft ging het beter toen Jovanovic achter hem kwam spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties