Reactie De Sutter: "Deze keer had ik volk rond me"

De Sutter: "Deze keer had ik volk rond me"
Foto: © SC

'Tom De Sutter', 'Tom-De-Sutter', het galmde door het Astridpark. De bijna verguisde spits nam dinsdagavond klinkende revanche op de criticasters met twee knappe goals: spitsengoals.

Johan Walckiers in Anderlecht

De Sutter stond lang droog, maar je hebt zo van die dagen dat het wel lukt. Tegen Zulte Waregem en Gent gaat het voor de 27-jarige aanvaller blijkbaar altijd iets makkelijker. "Ik heb zo'n clubs waar ik blijkbaar altijd tegen scoor", lachte De Sutter. "Het was gewoon leuk spelen vandaag. Tegen Charleroi stond ik nog op een eiland, maar vandaag had ik jongens rond me en dat heb ik nodig. Vargas speelde iets hoger en Dennis (Praet, nvdr.) speelde dicht bij me. Ik was ook frisser, want tegen Charleroi was ik echt nog vermoeid van die match tegen Zenit."

De kritiek deze week was groot, maar De Sutter kan daar wel mee om. "Die gemiste kans in Charleroi was ik zondagavond al voor een stuk vergeten. Ik heb nu ook wel de leeftijd en de ervaring om daar mee om te gaan", zei hij nog. "Als je goed speelt, krijg je geen kritiek hé."

De ruimte die Gent weggaf, was ook wel opvallend. "We hebben dat wel goed uitgespeeld. De middenvelders konden in die ruimte duiken. Praet heeft dat bijvoorbeeld heel goed gedaan."

Twee goals dus voor De Sutter. "Moest ik die eerste gemist hebben, zou ik wat over me heen gekregen hebben, denk ik. Maar het gaat beter en beter met me. Het vertrouwen is er en is eigenlijk nooit weggeweest. Ik scoor er eentje met rechts en eentje met links. Dat is toch mooi?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties