KV Mechelen woest om beslissing Leuven

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 249 reacties
KV Mechelen woest om beslissing Leuven
Foto: © SC

Leuven vormt het uitvak om tot een thuisvak tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen. Mechelen boycot die wedstrijd wegens de te hoge ticketprijzen. De Mechelse supportersfederatie ziet deze actie als een provocatie maar blijft rustig.

KV Mechelen zendt de wedstrijd op groot scherm uit in het eigen stadion en hoop dat de supporters niet naar Leuven afzakken: "Nu horen we echter van onze mensen dat ze een ticket proberen te bemachtigen aan het loket in Leuven", aldus Gert Van Dyck, voozitter van de supportersfederatie.

"We zijn blij dat ons bestuur ons steunt en hopen dat de fans massaal aanwezig zullen zijn in ons eigen stadion. We zien dit als een provocatie maar gaan hier niet op ingaan", aldus Gert. Voorzitter Timmermans benadrukt dat hij Leuven geen toestemming gaf om het uitvak om te vormen tot een thuisvak. 

Leuven meldt intussen op de website van de club dat er nog zo'n 300 tickets te koop zijn voor het 'nieuwe' vak.

Het volledige persbericht van de Mechelse supporters is hieronder te lezen.

 

PERSBERICHT

Reactie van supportersraad/supportersraad en voorzitter KV Mechelen op verkoop bezoekersvak door OHL

“Willen niet ingaan op provocaties”

Mechelen, 30 oktober 2012 – Ondanks een formeel NEEN (tot tweemaal toe) van de voorzitter van KV Mechelen Johan Timmermans om toestemming te geven aan OHL om tickets te verkopen voor het bezoekersvak, blijkt dat OHL nu toch tickets zal verkopen en het vak zal beschouwen als thuisvak. De supporters beschouwen dit als een regelrechte provocatie maar laten het gezond verstand zegevieren en zetten nog steeds in op een gezellige voetbalavond in eigen stadion.

15 van de 16 eerste klasseploegen onderschreven voor dit seizoen een overeenkomst waarbij ze beloven maximumprijzen te hanteren voor de uitsupporters (€15 voor een staanplaats en €20 voor een zitplaats). Enkel het bestuur van OHL weigerde deze afspraak te onderschrijven. Hierop besliste de supportersraad en federatie van KV Mechelen om deze wedstrijd te boycotten. Deze beslissing werd ondersteund door de raad van bestuur van KV Mechelen. Het bezoekersvak zou dus leeg blijven tijdens deze wedstrijd

Toestemming
Tot tweemaal toe vroeg het bestuur van OHL een formele toestemming aan het bestuur van KV Mechelen om vanuit Leuven tickets te mogen verkopen voor deze wedstrijd. Voorzitter Johan Timmermans “Vanmorgen nog, reageerde ik officieel naar de Leuvense clubleiding dat ik GEEN toestemming gaf voor het verkopen van tickets voor het bezoekersvak” Later vandaag bleek dat OHL dit antwoord naast zich neerlegde en besloot om het uitvak om te vormen tot thuisvak en tickets voor de thuissupporters te verkopen.

Deontologie
Stefaan Leroux, voorzitter van de Mechelse supportersfederatie “De laatste weken stelden we meermaals vast dat OHL geen rechtstreekse communicatie voerde met ons, ze verkozen acties op de achtergrond met als hoogtepunt deze laatste. Alles lijkt goed om een bepaald doel te bereiken, de vraag is of het allemaal wel even deontologisch is”

Veiligheidsrisico
Gert Van Dyck, voorzitter supportersraad wijst op het grote veiligheidsrisico “Vandaag brachten we de laatste details in orde voor een uitzending op groot scherm in ons eigen stadion om te vermijden dat Mechelse supporters zich zouden mengen met die van Leuven. We krijgen reacties van onze mensen dat ze zich morgen zullen aanmelden aan het Leuvense loket, met alle risico’s van dien.”

“We willen niet ingaan op deze provocatie, we zijn blij dat ons bestuur voet bij stuk hield en ons bleef steunen en roepen iedereen op om massaal naar ons stadion te komen”

Boycot

Stefaan Leroux gaat er niet van uit dat de boycot werd gebroken “We vragen ons echt af met welke overtuiging het bestuur van OHL te werk gaat, puur geldgewin is uiteraard een streven, de vraag is of dit op lange termijn lonend blijft.

De boycot blijft gelden; wij maken er een geweldige avond van in Mechelen, we wuiven onze spelers uit en zullen hen als helden ontvangen na de wedstrijd.”

Ondertussen stromen de reacties toe van andere supporterfederaties, ook de overkoepelende supportersfederatie SFP vraagt een dringend overleg binnen de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties