Vercauteren voorgesteld in Lissabon

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Vercauteren voorgesteld in Lissabon
Foto: © SC

Franky Vercauteren is gisteren in Lissabon voorgesteld als nieuwe coach van Sporting Lissabon. Hij moet de club uit het slop halen na een heel zwakke competitiestart en de magere resultaten in de Europa League.

Sporting Lissabon haalde nog maar zeven punten uit zeven wedstrijden. Voor Vercauteren staat het team onder zijn waarde gerangschikt. "Sporting Lissabon hoort thuis in de top van het klassement. We willen om dit te bereiken nu elke wedstrijd winnen, week na week. Het is belangrijk dat je ambitie hebt. Nu moeten we mikken op kwalificatie voor de Champions League", aldus een ambitieuze Vercauteren op zijn persvoorstelling.

Vercauteren tekende een contract in de Portugese hoofdstad tot het einde van dit seizoen, maar er zijn opties opgenomen voor één of meerdere seizoenen. Zondag al zal hij debuteren bij de uitwedstrijd tegen Vitoria Setubal. Op 8 november staat het Europese treffen met RC Genk al op het programma.

Luiz Godinho Lopez, voorzitter van Sporting Lissabon, verwacht veel van onze landgenoot. "Er zijn tientallen trainer die hun kandidatuur hebben ingediend, maar we kozen al voor Franky terwijl de sollicitaties nog verder binnen liepen. Hij is een oud-speler en vooral een winnaar", aldus de preses van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties