Lierse: "Samy een emotioneel man"

Koen Schaaphok
| 26 reacties
Lierse: "Samy een emotioneel man"
Foto: © SC

Lierse-voorzitter Maged Samy vocht een kleine oorlog uit met enkele Lierse-supporters op Facebook en spaarde daarin de harde woorden niet. De supporters hadden kritiek op het "Egyptische" beleid. Volgens de club had Samy zo zijn redenen.

Terwijl verschillende supporters op het sociale netwerk hun gedachten over Lierse en haar voorzitter vertelden, dook plots Maged Samy himself op om de situatie even uit te leggen op zijn manier. Het liep al snel een beetje uit de hand. "Op de sociale media liepen de negatieve berichten over Maged Samy de laatste dagen de spuigaten uit", verheldert Lierse-woordvoerder Terry Verbiest tegenover Sporza. "De ondertoon was op het randje van racistisch."

'Die Egyptenaar'

Enkele Lierse-fans konden het moeilijk verkroppen dat Maged Samy een grote inspraak heeft bij Lierse. Volgens Verbiest is dat niet zonder goede reden. "Die supporters vergeten dat zonder ‘die Egyptenaar’ Lierse niet meer zou bestaan."

Ook de harde persoonlijke aanpak van Maged Samy op de reacties is volgens de club te begrijpen. "Samy is een zeer emotioneel man en die berichten hebben hem persoonlijk gepakt. Dat kun je niet zomaar uitschakelen. Hij is supporter nummer 1 van Lierse en als hij zo’n zaken over zichzelf moet lezen dan raakt hem dat zelfs fysiek. Samy gaat daarin mee en zo werkt hij nu eenmaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties